Diyarbakır’da Eğitim Reformu
Diyarbakır’da eğitim reformu son dönemlerde gündem oldu. Halk arasında sevindirici kabul edilen olayın temelini milli eğitim müdürlüğündeki köklü değişimler oluşturuyor.
FEYSEL TAŞÇIER KİMDİR ?
Doç. Dr. Feysel Taşçıer 1973 Diyarbakır/Bismil doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünü 1997 yılında bitirdi. 1998 Yılında Dicle Üniversitesi Felsefe Bölümünün kuruluşunda bulunarak aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak meslek hayatına başladı.
2001 – 2008 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapıp “Siyasal Alanın Belirlenmesinde Şiddetin Rolü Üzerine Üç Görüş: “Hannah Arendt, Michel Foucault ve Giorgio Agamben” Üzerine Doktora Tezini verdi.
2011 ve 2017 yılları arasında Tarım Bakanlığında sırasıyla Bakan Danışmanlığı, Daire Başkanlığı ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Pek çok ulusal ve uluslararası dergilerde, bilimsel araştırma makaleleri ve uluslararası sempozyumlarda yayınlanmış bildirileri bulunmaktadır. Eğitim Felsefesi, Şiddet Sorunu, Siyaset ve Hukuk Felsefesi ile birlikte politik psikoloji konularında çalışmalarda bulunmaktadır. İngilizce bilen Feysel Taşçıer evli olup üç kız çocuğu babasıdır.
Yeni Milli Eğitim Müdürü Feysel Taşçıer Reformları
Eğitim’de 81 il arasında 76. sırada bulunan Diyarbakır’a, İl Milli Eğitim Müdürü olarak bir doçent doktorun atanması, velileri eğitim ve öğretim konusunda rahatlattı denilebilir. Hem hatırı sayılır bir öz geçmişinin olması hem de göreve geldiği ilk günden beri söylentilere, eleştirilere aldırmadan az uyuyarak koşturmaya devam etmesi, gerçekten il eğitimine önemli katkılarının olacağını ispatlıyor.
Hatta yaptığı üst düzey yönetici değişiklikleriyle de dikkatleri üzerine çekmiş olsa dahi, il halkı göreve getirdiği isimleri araştırdığında aslında öğrencilerin geleceğini teminat altına alma maksatlı olduğunu anlayabiliyor. Alışılmışın dışına çıkıp, makam, koltuk seviciliği yapmadan, ilçe ilçe, köy köy dolaşıp yorulmadan; öğretmenlerimizin neler yapabileceğini hatırlatıyor. Biliyor ki değişim ve gelişimin esas yapı taşı, öğrencilerle direkt temas halindeki öğretmenlerimizdir.
Bölgedeki yoğun değişime ilçelerde yeni açılan kütüphanelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine desteği de göz dolduruyor. İlçe görmemiş, köy görmemiş milli eğitim müdürlerine kıyasla yapılan ziyaretlerin sıklığını diliyoruz. Eğitim ve öğretime duyduğu saygıya ve çocuk sevgisine güveniyor. Başarılarının devamını diliyoruz.
sizi tebrik eder başarıların devamını dilerim sayin müdürüm sizinle gurur duyuyoruz